Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Bedrijven via web opgelicht met domeinnamen
Bedrijven onder valse voorwendselen onder druk zetten een domeinnaam te registreren op internet. En daar een bijzonder hoge vergoeding voor vragen. ,,Pure oplichting’’, zeggen betrokken instanties over de praktijken van Global Domain Registrations (CDR).

De werkwijze van GDR is steeds gelijk. Een bedrijf krijgt een telefoontje dat een ander de naam van de site wil kapen, maar dan met een andere extensie (.eu of .com in plaats van .nl). Maar GDR kan daar nog een stokje voor steken. Dan moet het bedrijf wel heel snel beslissen. Bovendien wordt voor die diensten per domeinnaam een bedrag van 200 euro of meer gerekend.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) noemt de praktijken oplichting. Niet zozeer omdat de rekening absurd hoog is- het registreren van een domeinnaam kan al voor een bedrag van rond de tien euro. ,,Het is oplichting omdat bedrijven onder valse voorwendselen hiertoe worden aangezet. Het blijkt namelijk dat er helemaal geen ander is die de domeinnaam wil kapen’’, aldus directeur Roelof Meijer van de SIDN.

Het Steunpunt Acquisitie Fraude (SAF) is het ermee eens. Directrice Fleur van Eck spreekt ook van oplichting. Bij de stichting zijn al tientallen klachten van ondernemers binnengekomen. De SAF gaat nader onderzoek doen naar GDR. Van Eck vreest dat die klachten slechts het topje van de ijsberg vormen. Op diverse sites doen tientallen ondernemers hun beklag. Zelfs in Duitsland is GDR actief.

GDR, dat in Rotterdam is gevestigd, ontkent de aantijgingen. De telefoon wordt opgenomen door een man die zich na enig aarzelen in hakkelend Engels ’meneer Andrews’ noemt. Hij beweert manager te zijn. Volgens Andrews worden bedrijven niet voorgelogen en is het bedrag voor de diensten zo hoog omdat er ook andere ’services’ worden verleend. Wat die ’services’ inhouden, wil hij niet uitleggen. Verder wil hij niets zeggen. ,,Dat is niet in mijn belang.’’

Bron: http://www.nhd.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>