Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Wat is Linux Webhosting

Wat is webhosting
Als u een eigen website aan een eigen domeinnaam (bijvoorbeeld www.uw-naam.nl) wilt koppelen, en 24/7 online wilt hebben staan heeft u hiervoor schijfruimte nodig op een computer die dag en nacht met internet verbonden is. Een provider heeft servers, die enkel en alleen zijn ingesteld met dit doel. Dit is webhosting.

Linux webhosting
Verreweg de meeste webhosting providers gebruiken Linux als besturingssysteem. Als eindgebruiker krijgt u toch nooit het besturingssysteem te zien en de providers kunnen prima overweg met Linux. Dit is open source en dus hebben providers meer inzicht in de broncode en beveiliging. Daarnaast is het goedkoper en werkt het beter samen met PHP en mySQL. Meer over verschillen tussen Linux en Windows.

Online Linux webhosting
Het is in theorie mogelijk om dit met een eigen computer met hierop een Windows besturingssysteem, voor elkaar te krijgen. Hierbij komen echter enorm veel zaken kijken. Ten eerste bijvoorbeeld uw upload snelheid. De meeste breedband internetters hebben tegenwoordig een goede download snelheid. Bij een website wordt echter alle informatie ge-upload. Het gaat van uw computer, naar de bezoeker die, voor hij een plaatje of tekst ziet, deze eerst moet downloaden. Over het algemeen is dit te laag bij breedband om werkelijk een website online te zetten. Meer over zelf doen.

Andere vragen:
Voor vragen kunt u ook altijd een kijkje nemen op onze veelgestelde vragenlijst over webhosting, of zelf een vraag stellen als die nog niet in onze lijst is opgenomen.

 
 
 

Content © 2006

?>?>