Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Dataverkeer
Bij een webhosting pakket is regelmatig een limiet voor de dataverkeer ingesteld. Er is een maximum aan dataverkeer dat een website maximaal mag genereren. Daarna worden hogere prijzen in rekening gebracht voor dataverkeer dat achteraf extra wordt ingekocht. Maar wat is dataverkeer dan precies?

Dataverkeer uitgelegd
Dataverkeer is 'het verkeer van data van en naar de website'. Een vrij algemene uitleg die simpelweg betekent dat als men een plaatje of tekst op de website ziet, dit eerst download in een tijdelijke map op de computer. Zodra de bezoeker naar een andere pagina van de website gaat wordt deze map weer geleegd (of regelmatig wordt dit eens per periode vernieuwd).

Telkens als een bezoeker een plaatje download, is de grootte van het plaatje (bijv. 20kb) dit dataverkeer. Als dus op een dag 20 bezoekers elk 5 paginas met elk 10 plaatjes  zien, en elk plaatje is gemiddeld 20kb, dan heeft de website per dag 20*5*10*20kb oftewel 20mb aan dataverkeer. Dataverkeer limieten zijn bij webhosting pakketten meestal per maand ingesteld. Bovengenoemde website zou dan minimaal 600mb aan dataverkeer nodig hebben.
 
 
 

Content © 2006

?>?>