Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Domeinnamen in niet-westers schrift
De vorm en inhoud van het internet, een Amerikaanse uitvinding, wordt nog steeds gedomineerd door Amerika en het Westen, alhoewel het internet intussen de ontmoetingsplek is geworden voor de hele wereld. Dat uit zich onder meer in de manier waarop de domeinnamen worden weergegeven, het Domain Name System (DNS) Hierin komt verandering, meldt Ars Technica.

Op het laatste Internet Governance Forum - een internationaal discussieplatform over internet, onder supervisie van de VN - in Athene werd heftig gediscussieerd over de kwestie van de domeinnamen. Daarbij ging het vooral over de verplichting om Latijnse karakters te gebruiken voor topdomeinen, ook als de webpagina's waarnaar de domeinnaam verwijst bijvoorbeeld zijn geschreven Chinese karakters. In die situatie komt verandering, alleen gaat het allemaal iets langzamer dan de critici van het huidige systeem het willen.

ICANN, de Amerikaanse stichting die de topdomeinen aanmaakt, heeft met klem om geduld verzocht. Overhaaste initiatieven om een eigen domeinnamensysteem op te zetten, kunnen het internet opbreken in afzonderlijke brokken die niet meer elkaar kunnen samenwerken. Paul Twomey, de directeur van ICANN in een interview met de The Sydney Morning Herald: "Het internet is als een gebouw met vijftien verdiepingen. Als we het systeem van de domeinnamen aanpassen, is het alsof we de bakstenen in de kelder vervangen. Voor we die veranderingen doorvoeren willen we zeker weten dat alle lagen codering die zich erboven bevinden, blijven werken." Hij wil dus niet toegeven aan de politieke druk. Volgens de planning van ICANN wordt het nieuwe DNS eind volgend jaar ingevoerd. Er is al drie jaar aan gesleuteld.

Bron: hccmagazine.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>