Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
ICANN stemt in met introductie .tel-domein
De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) heeft ingestemd met de introductie van het .tel-domein.

De ICANN heeft het Londense bedrijf Telnic verantwoordelijk gemaakt voor de exploitatie van de .tel-domeinen. Het in 1998 opgerichte Telnic diende al in oktober 2000 een voorstel in voor de introductie van .tel-domeinen.

"Het .tel-domein biedt een probleemloze integratie van bestaande communicatiemiddelen met nieuwe technologieën zoals voice over ip (voip)", prijst Khashayar Mahdavi, directeur van Telnic, het nieuwe top-level-domein (tld) aan.

Via een .tel-domein kunnen mensen bekendmaken hoe ze te bereiken zijn. Telnic hoopt dat gebruikers van mobiele apparaten in de toekomst de .tel-adressen zullen gebruiken om telefonisch in contact te komen met bedrijven.

Wie straks bij Hertz een auto wil huren, kan op zijn mobiele telefoon hertz.tel intypen, zo is het idee. Vervolgens wordt de beller automatisch doorverbonden met een Hertz-medewerker van een nabije vestiging van het autoverhuurbedrijf.

De ICANN nam de beslissing om het top-level-domein (tld) .tel toe te staan al vorige week dinsdag. Dat bericht raakte echter ondergesneeuwd door alle aandacht voor de weigering om het tld .xxx (voor sekssites) in te voeren.

Het is nog niet mogelijk om .tel-domeinen te registreren.

bron: webwereld.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>