Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Koppeling e-mail en telefoonnummer in 2007

Na een trage start is er eindelijk actie om het gemak van de koppeling vorm te geven.
Al in 2001 is er een Nederlandse Enum (Electronic NUMbering) werkgroep opgericht en het moest duren tot eind 2006 alvorens er een definitief besluit was om een organisatie aan te wijzen om de koppeling van e-mail adres aan telefonnummer te gaan beheren en erop toe tezien.

Zojuist maakte de Stichting Domeinregistratie bekend dat ze door het minsiterie van Economische Zaken is aangewezen als beheerorganisatie voor de uitvoering van Enum.

Dit vindt plaats na een consultatieperiode van een paar maanden. Daarin kreeg EZ op het voornemen om SIDN aan te stellen forse kritiek, met name van de bekende telecomjurist Nico van Eijk van het Instituut voor Informatierecht (Ivir). Hij vindt dat EZ het Enum-beheer niet uit handen moet nemen, en net als het regelen van de telefoonummeruitgifte het best dicht bij de overheid kan houden. Bijvoorbeeld door de Opta dat toe te bedelen.

Maar hij stond alleen. De meest partijen reageerden positief, waaronder Isoc.nl, BBned, Essent Kabelcom, KPN, NLnet Labs, UPC, Surfnet en Vodafone. Dus blijft EZ bij de mening dat, net als de domeinnamen, het bedrijfsleven zelf het best de zaken kan regelen, onder toezicht van de overheid.

Uiteindelijk moeten commerciële partijen Enum gaan aanbieden. Dat zal waarschijnlijk al in de loop van 2007 gebeuren, zo staat in een uitgebreide vraag en antwoord op Enum.nl. Die somt enkele voorbeelden van toepassingen op.

Hier staat ook hoe het technisch werkt: een telefoonnummer wordt een IP-nummer waardoor dit per e-mail bereikbaar wordt. Dan is wel de de privacy van groot belang daar de eigenaar van een telefoonnummer en Enum-adres zelf moet kunnen bepalen bij wie dit bekend wordt, zeker inzake spam. Of met Enum een spamramp voorkomen kan worden, valt te bezien.

Bron: planet.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>