Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Koppeling van e-mail aan telefoonnummer aanstaande
Stichting Domeinregistratie wil nieuwe mogelijkheden oppakken en uitwerken.

De Stichting Domeinregstatie (SIDN) diende een formeel verzoek in bij het ministerie van Economische Zaken om coördinator te mogen worden voor Enum in Nederland.

Enum is een technologie die het mogelijk maakt om een vast en/of mobiel telefoonnummer te koppelen aan een unieke internetdomeinnaam. Daarmee wordt de aansluiting van het telecomplatform aan het internetplatform een feit. Je kunt dan mail, telefoontjes en voice-mail krijgen op hetzelfde uniforme adres. Maar ook sms en instant messaging (chat) zijn zo aan hetzelfde adres te koppelen.

Het wordt dan ook mogelijk om een persoon of organisatie via e-mail te bereiken, óók als dit mailadres niet bekend is. In plaats van het e-mailadres kan in het adresvenster het telefoonnummer worden ingevoerd. Het Enum-register vertaalt dit nummer naar het juist emailadres.

De eindgebruiker kan zelf de bereiksgegevens instellen en combineren. Bijvoorbeeld door in te stellen dat alle e-mails worden omgezet in sms-berichten of dat ingesproken voicemails als mailberichten worden verstuurd. Communicatie wordt daarmee onafhankelijk van de locatie of het gebruikte platform (telefoon, internet, pda).

Al zes jaar
Er is al een enum in Nederland website waaruit blijkt dat het initiatief al zes jaar geleden is geboren. Er is ook een rapport beschikbaar, in 50 pagina's komen daarin alle aspecten aan bod, met voorbeelden.

Vorige week nog liet de BTG, de club van grote telecomgebruikers, weten dat marktpartijen veel te traag in beweging zijn gekomen voor Enum. BTG is blij dat de Stichting Domeinregistratie het nu oppakt.

Enum roept wel een aantal vraagstukken op, bijvoorbeeld aangaande privacy en het gebruik van uniforme nummeradressen. Dat is een reden voor Internet Society Nederland om volgende week in Den Haag een discussie- en voorlichtingsbijeenkomst over Enum te houden.

Bron: planet.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>