Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Mijlpaal op internet: 100 miljoen sites

Het internet telt sinds vorige maand 100 miljoen sites. Het gaat dan om pagina's met een domeinnaam en met inhoud. Dat meldt de Amerikaanse onderneming Netcraft, die al sinds 1995 de groei van het wereldwijde web in kaart brengt. Volgens het bedrijf is er sprake van een mijlpaal.

Iets meer dan de helft van alle internetsites is overigens niet of nauwelijks ,,actief'', er zijn geen updates en ze trekken nagenoeg geen surfers. De groei wordt momenteel vooral veroorzaakt door het midden- en kleinbedrijf en bloggers die zich massaal melden op het net. De grootste groei doet zich voor in de VS, Duitsland, China, Zuid-Korea en Japan.

Netcraft telde in 1995 nog maar 18.000 websites. In mei 2004 waren dat er al 50 miljoen. Een woordvoerder zei donderdag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN dat de groei er nog lang niet uit is. Steeds meer particulieren weten de weg naar het internet te vinden nu het ontwerpen en daadwerkelijk presenteren op het net tegenwoordig een fluitje van een cent is door handige software.

Bron: trouw.nl

 
 
 

Content © 2006

?>?>