Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Lek bij Amerikaanse webhosting provider
Een Nederlands recherchebureau heeft een lek gevonden in een website van een Amerikaanse  webhosting provider waardoor de gegevens van alle klanten toegankelijk waren. Het lek is ontdekt in de website van Discountdomainregistry.com dat diensten levert aan meer dan 100.000 personen en bedrijven. Het Nederlandse recherchebureau Strongwood Investigations bleek in staat het root-wachtwoord te achterhalen.

"Via hun website wordt aangegeven dat alle informatie wordt verzonden via een beveiligde server. Ook zou de informatie worden versleuteld met 128-bits encryptie. Echter kregen we juist door die secure server en encryptie een zogenoemde root password", schrijft Strongwood.

Hiermee kreeg een medewerker van het bureau toegang tot de database van de supportdesk waarin persoonlijke gegevens, creditcardgegevens, e-mailadressen en logingegevens van klanten en medewerkers van het bedrijf staan. "Een kwaadwillend persoon had hiermee voor miljoenen dollars schade kunnen aanbrengen", aldus Strongwood.

Het bureau heeft Discountdomainregistry van het lek op de hoogte gebracht. "Telefonisch was het bedrijf niet te bereiken. Uiteindelijk kregen we een medewerker van hun zusteronderneming aan de chat. Die reageerde redelijk nuchter dat hij het probleem zal doorgeven", meldt Strongwood.

Bij Discountdomainregistry zijn meer dan een miljoen domeinnamen geregistreerd.

Bron: Webwereld

 
 
 

Content © 2006

?>?>