Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
SIDN neemt nieuw domeinbeheersysteem in gebruik
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland neemt op 25 september een nieuw systeem voor het beheer van domeinnamen in gebruik. De Nederlandse TLD-beheerder had hier behoefte aan gekregen door de onstuimige groei van het aantal .nl-domeinnamen en de bijbehorende administratieve rompslomp, die de organisatie op heel wat kritiek was komen te staan. DRS2, het oude systeem, gaat aanstaande zaterdag uit de lucht; maandag zal het nieuwe DRS4.0 zijn vuurdoop beleven.

Door de overstap is het registreren van nieuwe domeinnamen komend weekend niet mogelijk, en ook whois-informatie is gedurende de werkzaamheden 'beperkt' beschikbaar. Houders van een domeinnaam zullen weinig of niets van de overstap merken, en ook voor de deelnemers verandert er in eerste instantie niet zo vreselijk veel: het nieuwe systeem zal in eerste instantie voornamelijk de functionaliteit van het oude systeem bieden. 

DRS4.0 biedt echter flink betere mogelijkheden tot uitbreiding, en in de komende maanden zullen er dan ook met enige regelmaat nieuwe mogelijkheden online gezet worden. Welke functionaliteit het eerst wordt uitgerold wordt in overleg met de Deelnemers bepaald. Wat wel direct verandert is het uitdelen van zogeheten 'handles'. Momenteel moeten voor een domeinaanvraag nog naw-gegevens voor houder, administratief contact en technisch contact verstrekt worden, maar vanaf maandag kan volstaan worden met een volgnummer als een persoon of bedrijf al bij de SIDN bekend is. Op basis van deze handles kan een Deelnemer bovendien een overzicht van alle door hem beheerde domeinen opvragen.

Verder wordt er gewerkt aan een volledig XML-gestuurd interface, zodat de diverse softwarepakketten die worden gebruikt om registratie te automatiseren, eenvoudiger te bouwen en te onderhouden worden. Dankzij het nieuwe systeem kon bovendien de verhuisprocedure op de schop genomen worden: een domein wordt voortaan niet meer direct bij een andere Deelnemer ondergebracht, tenzij zowel de oude als de nieuwe provider én de houder aangeven daarmee akkoord te zijn. Als geen van de drie partijen binnen drie dagen bezwaar maakt wordt de verhuizing alsnog uitgevoerd, waarna de normale beroepsprocedure nog altijd van toepassing is.

Bron: tweakers.net

 
 
 

Content © 2006

?>?>