Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Steeds meer klachten over domeinkapingen
AMSTERDAM - Het auteursrechtenbureau van de Verenigde Naties heeft het afgelopen jaar 25 procent meer klachten ontvangen omtrent domeinkapingen.2007-03-14 De World Intellectual Property Organization (WIPO) heeft in 2006 1823 klachten ontvangen over het mogelijk ter kwader trouw registreren van merknamen als domeinnaam. De klachten komen met name van technologie, financiële en farmaceutische bedrijven en van houders van bekende merken uit de mode en entertainmentindustrie.

Domeinnaamhandelaren gebruiken software die domeinnamen die verlopen automatisch registreren of tijdelijk registreren. Dit fenomeen baart de WIPO zorgen.

De WIPO werd in 1999 opgericht om iedereen die recht denkt te hebben op een reeds geregistreerde domeinnaam de kans te geven het internetadres terug te krijgen zonder daarvoor een dure gerechtelijke strijd te moeten voeren of een afkoopsom te betalen. Onder meer schrijver Michael Crichton, actrice Pamela Anderson en de muzikanten Céline Dion en Bruce Springsteen hebben via de WIPO de internetadressen met hun naam teruggekregen.
 
 
 

Content © 2006

?>?>