Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Tokelau is gevaarlijkste internetland
Websites met de domeinnaam van de eilandengroep Tokelau (tk) vormen voor internetters het grootste beveiligingsrisico. Dat blijkt uit een onderzoek van McAfee. De onderzoekers stellen daarbij dat er bij domeinnamen een opvallend groot verschil is op het gebied van veiligheid. Naast Tokelau zorgen ook andere kleine eilandengroepen volgens McAfee voor relatief veel beveiligingsrisico’s.

McAfee stelt dat één op de tien tk-sites wordt gebruikt voor kwaadaardige bedoelingen, zoals het verspreiden van malware. Ook de domeinnamen van eilandengroepen zoals Niue (nu), Cocos Islands (cc) en Sao Tome (st) veroorzaken volgens de onderzoekers voor relatief grote risico’s. Maar dat geldt ook voor de info-domeinnaam, waar 7,5 procent van de sites voor de bezoekers potentiële gevaren inhield.

Bij de grotere domeinnamen bleken vooral Roemenië (ro) en Rusland (ru) slechte scores te halen. Volgens McAfee moet de internetgebruiker altijd alert zijn wanneer hij met dergelijke domeinnamen wordt geconfronteerd. “Deze sites worden dikwijls gebruikt om lekken in browsers te misbruiken en kwaadaardige programma’s te installeren,” waarschuwen de onderzoekers.

Volgens de onderzoekers zijn de domeinnamen van Finland, Noorwegen en Ierland het veiligst. Daar werden 0,1 tot 0,16 procent sites ontdekt met een mogelijk risico. Het gov-domein, bestemd voor officiële Amerikaanse organisaties, leverde volgens McAfee geen enkel veiligheidsrisico op.

Bron: http://www.express.be/

 
 
 

Content © 2006

?>?>