Linux Webhosting Logo
Home
Webhosting Nieuws
Wat is Linux Webhosting
Website Webhosting
Webhosting FAQ
Dedicated Servers
Deelnemer info
Adverteren
Links
Contact info
Voorwaarden
Sitemap
Windows vs Linux servers
Als u online webhosting wilt gaan aanschaffen zijn er twee reguliere mogelijkheden;
Windows webhosting & Linux webhosting. Op zich zijn deze niet zo heel erg verschillend van elkaar. Het is een fabeltje dat u gewend moet zijn met Linux om hier een website op te zetten, of dat deze niet samen zou werken met uw eigen Windows. Verreweg het grootste deel van webhosting pakketten online worden bestuurd door Linux webhosting servers. Deze software merkt u als gebruiker vrij weinig van. Uw website wordt meestal via de frontend (login binnen uw website beheer) of lokaal ontworpen en bestuurd en met FTP op de server geplaatst. Dit werkt precies hetzelfde op Windows servers als op Linux servers. Wel zijn er enkele verschillen in de database structuur of programmeertalen. Om het voor u simpel te houden:

De verschillen:
 • Kies voor Windows webhosting als u ASP of ColdFusion scripts in samenwerking met MS Access of MS SQL databases wil gebruiken. (Dus niet de MySQL databases. Hiervoor kunt u beter Linux webhosting nemen)
 • Gebruikt u dit niet? Kies dan voor Linux webhosting, deze is goedkoper en is perfect voldoende voor statische websites.
 •  
   
   

  Content © 2006

  ?>?>